Applecrumble (appelkruimel)
donderdag 12 juni 2025 | geschreven door Paul

Benodigdheden
- 1 kilo appels – geschild, klokhuizen verwijderd en in plakjes gesneden
- 150 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 125 milliliter water
Kruimellaag:
- 75 gram havermout
- 125 gram bloem
- 225 gram bruine suiker
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel baksoda
- 125 gram boter, gesmolten
- Ovenschaal (20x30 cm)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden / gasstand 4.
- Leg de schijfjes appel op de bodem van de ovenschaal. Roer de basterdsuiker, 1 eetlepel bloem en de kaneelpoeder door elkaar en strooi dit over de appels. Giet het water gelijkmatig over alle appels.
- Voor de kruimellaag meng je de havermout, 125 gram bloem, bruine suiker, bakpoeder, baksoda en de gesmolten boter door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de appels.
- Bak de 'taart' gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer het warm of koud. Tips: Heerlijk met een bolletje ijs of slagroom. Ook lekker om een handjevol noten door de crumble laag te doen.