Applecrumble (appelkruimel)

  |   geschreven door
Applecrumble (appelkruimel)

Benodigdheden

  • 1 kilo appels – geschild, klokhuizen verwijderd en in plakjes gesneden
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 125 milliliter water

Kruimellaag:
  • 75 gram havermout
  • 125 gram bloem
  • 225 gram bruine suiker
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 125 gram boter, gesmolten
  • Ovenschaal (20x30 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / gasstand 4.
  2. Leg de schijfjes appel op de bodem van de ovenschaal. Roer de basterdsuiker, 1 eetlepel bloem en de kaneelpoeder door elkaar en strooi dit over de appels. Giet het water gelijkmatig over alle appels.
  3. Voor de kruimellaag meng je de havermout, 125 gram bloem, bruine suiker, bakpoeder, baksoda en de gesmolten boter door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de appels.
  4. Bak de 'taart' gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer het warm of koud. Tips: Heerlijk met een bolletje ijs of slagroom. Ook lekker om een handjevol noten door de crumble laag te doen.
Sponsor