Sponsor

Appeltaart met kokos

  |   geschreven door
Appeltaart met kokos

Benodigdheden

Voor de bodem:
  • 300 gram bloem
  • 150 gram zachte boter of margarine
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Mespunt zout
  • 1 zakje vanillesuiker
Voor de vulling:
  • 1 kilo (moes)appels
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zachte boter of margarine
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kokos
  • 4 eetlepels citroensap
  • Mixer
  • Zeef
  • Grove rasp
  • Springvorm (diameter 28 centimeter)

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren schuimig met het zout, de suiker en de vanillesuiker voor de bodem.
  2. Voeg daarna de boter toe en mix net zolang totdat er een homogene massa is verkregen.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder eroverheen en klop weer totdat er een mooi deeg is ontstaan.
  4. Bekleed de springvorm met dit deeg en prik dit met een vork in.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Schil de appels en rasp deze grof. Besprenkel met het citroensap
  7. Klop de eieren met de suiker schuimig voor de vulling.
  8. Voeg de boter toe en klop deze er doorheen.
  9. Roer de kokos en de appelrasp er door het mengsel.
  10. Stort de vulling in de springvorm.
  11. Bak de taart in 65 min. gaar. Eet smakelijk!


Keukentip: Gebruik een SMEG mixer of keukenmachine om je eieren luchtig te kloppen en je deeg perfect glad te maken. Zo wordt bakken niet alleen makkelijker, maar ook een stukje leuker. En laten we eerlijk zijn: zo'n stijlvolle blikvanger op je aanrecht geeft meteen extra sfeer in de keuken.
Sponsor

Sponsor
Sponsor
Sponsor